недела, 4 октомври 2009

Кус осврт на Првиот ревматолошки конгрес со интернационално учество во Охрид-30.09-03.10.2009

Во саботата заврши првиот ревматолошки конгрес со меѓународно учество во Охрид-2009г. Тие што беа присутни имаа можност да бидат дел од добро организиран настан кој ни овозможи да слушнеме квалитетни предавања, но и интересен забавен дел.
Морам да пофалам дел од предавачите особено Проф. Др Немања Дамјанов од Белград кој одржа прекрасно предавање за предностите и недостатоците на NSAIl.
Дел од нашите професори имаа солидни предавања но за жал некои од нив слабо се потрудиле да припремат презентација на висина на нивната титула.
И јас имав можност да се претставам со сопствена усна презентација во четвртокот на сесијата за дегенеративни ревматски заболувања заедно со Проф. Др Георги Божиновски. Насловот на презентацијата е „Остеоартритисот и ревматоидниот артритис како диференцијално дијагностички проблем во некои случаи"
Да ја погледнете презентацијата кликнете овде. Најпрвин превземете ја, па потоа отворете ја во Power Point.

Се на се конгресот помина добро, организаторите се погрижија за сите детали, немаше пропусти, само во иднина дел од професорите можат да се потрудат да ни прикажат поквалитетни предавања отколку коментари.

1 коментар:

  1. Jas sum doktor po medicina;gi sledev dermatoveneroloskiot kongres i toksikoloskiot simpozium koi se odrzaa pred revmatoloskiot na koj za zal ne uspeav da prisustvuvam.Potpolno se soglasuvam so goreiznesenoto i odlicno e sto ima vakvi entuzijasti za da se dvizat rabotite napred.Sekoja cest za kolegite od Bugarija i Srbija koi pokazaa kako navistina treba da se raboti.

    ОдговориИзбриши